Barrikad.se

 

 
 

                                                                                                                                                                                                                      kontakt@barrikad.se

 

 

Svart är svart och blir aldrig vitt

Genom införandet av hushållsnära tjänsterna gav alliansen skatte-rabatt till dem som betalar för att få rent hemma. Nu är det dags för årets deklaration och det visar i siffror att den utmålade succén uteblev. Men för att det inte skall se ut som den jätteflop det är, förlängs nu tiden från den 1 februari till den 2 maj – vilket alltså ger lite extra tid att bättra på siffrorna.

Syftet är att underlätta för folk, säger finansminister Anders Borg i (Rapport 08-01-15) och tillbakavisar att intresset varit dåligt och att det är skälet till förlängningen. Men vad är det då som är så svårt att det måste underlättas? Kanske tar det lite tid att hitta kvittona, eller finns det kanske inga!!!

För vad är egentligen orsaken till den uteblivna succén? Det skall ju inte förnekas att det behövs göras rent hus i medel- och över-klassen, där finns onekligen ett uppdämt städbehov. Trots att man i dessa samhällsklasser är så mån om att polera ytan, brukar man ju som bekant sopa all skit under mattan och gömma undan lik i garderoben utan att de någonsin kommer ut ur densamma.

Skatterabatten, som förväntades utlösa en rengöringsiver som skulle göra svart till vitt, kan man bara kommentera med orden: "det bidde en tumme". För allt visar onekligen att precis som kaffe smakar hushållsnära tjänster bäst svart.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansvarig utgivare och tillhandahållare: Henrik Brissman  Ställföreträdande Ansvarig utgivare: Ive Brissman © 2007