Barrikad.se

 

 
 

                                                                                                                                                                                                                      kontakt@barrikad.se

 

 

Krisjour i armarna på TV 4

Ytterligare ett namn sällar sig till raden av affärer i regeringen Reinfeldt, denna gång är det statssekreterare Ulrica Schenström som fått silkessnöret. Statssekreteraren har gjort sig en krogrunda och synts "vänslas" med en reporter från TV4, och reporten berättar att hon var "djävligt glad i hatten" – minsann!

Statsminister Fredrik Reinfeldt höll i det längsta fast vid att han hade fullt förtroende för sin statssekreterare. Men frågetecknen hopade sig: hur var det egentligen kvällen för det ödesdigra krogbesöket, hade inte Schenström jour för regeringens krisberedskap? Och hur skulle hon i så fall kunna uppfylla sina åtaganden i regeringens krisjour i det tillståndet och dessutom i armarna på en TV 4-reporter? Det var först när han fick se den väl tilltagna notan som han fattade hur glad i hatten Schenström egentligen varit. Men samtidigt menar Reinfeldt att det råder en rad missuppfattningar om hur krisberedskapen i regeringen fungerar.

Men vad innebär egentligen krisberedskap à la alliansen – att vänslas med pressen är väl just det man gör när man har krisjour i regeringen Reinfeldt?

 

 

Ansvarig utgivare och tillhandahållare: Henrik Brissman  Ställföreträdande Ansvarig utgivare: Ive Brissman © 2007