Barrikad.se

 

 
 

                                                                                                                                                                                                                      kontakt@barrikad.se

 

Känn ingen sorg, Leijonborg!

Folkpartiledaren Lars Leijonborgs dagar som partiledare är snart till ända. I höst väljer fp-stämman en ny ledare och Leijonborg får se sig om efter andra arbetsuppgifter. Därmed hamnar han i den skara som den borgerliga politiken går hårt åt – de arbetslösa. För att det inte skall bli för tufft för Lasse när den dagen kommer vill vi gärna berätta för Lasse hur det är att vara arbetslös i Alliansens Sverige

Från dag ett väntas Lasse söka jobb, och här går det inte att vara kräsen. Nej, vilka jobb som helst och var som helst i Sveriges långa land skall Lasse vara villig att bege sig och beredd att hugga in. Med meriter i sitt CV som kapten för en sjunkande skuta och personliga erfarenheter, som att han lett en avlyssningskampanj som han säger sig aldrig ha hört talas om, kan vi bara önska honom lycka till i anställningsintervjun (om han nu blir kallad till en sådan). Och som alla vet har de arbetslösa så lätt för att både tycka synd om sig själva och hemfalla åt det bekväma livet som bidragstagare (ni vet, det där vi andra kallar A-kasseförsäkring). Så för att uppmuntra Lasse vill vi säga: Känn ingen sorg, Leijonborg – var flitig som en bäver!

Och till alla er andra är det plats för en liten varning: karl’n kan komma att dyka upp var som helst – även på en plats nära dig! Om han får något jobb vill säga.

 

 

Ansvarig utgivare och tillhandahållare: Henrik Brissman  Ställföreträdande Ansvarig utgivare: Ive Brissman © 2007